Paula | MDMA-therapeut bij Make Sense

De rol van psychedelica in Paula's eigen leven
Ieders leven kent uitdagingen en moeilijkheden, zo ook mijn leven. Door jarenlange psychotherapie heb ik geleerd om mezelf liefdevol te accepteren en een gevoel van waardigheid te ontwikkelen. Ook psychedelica hebben hierin een grote rol gespeeld. Ze hebben geholpen om belemmerende overtuigingen bloot te leggen en ongezonde patronen op een liefdevolle manier zichtbaar te maken. Het resultaat was dat ik onderdrukte negatieve emoties als gevolg van trauma beter begreep en kon loslaten, zonder schaamte en schuldgevoelens. Deze ervaring heeft mijn liefde voor mezelf vergroot, waardoor ik anderen om mij heen nu met meer liefde, geduld en zachtheid kan benaderen.

Een sterk verlangen
Vanuit mijn eigen traumahelingsreis voel ik al jarenlang een passie om anderen te helpen. Een aantal jaar geleden schreef ik, samen met mijn vriendin Anna, het boek 'Daar praat je toch niet over'. Een rauw en eerlijk verhaal over onze eigen reis in het helen van trauma en misbruik. Daarnaast ben ik praktijk Make Sense begonnen, waar ik mensen help tot rust, herstel en verbinding te komen door middel van aanraaktherapie volgens de methode 'Tactiel Stimulering'. Toen ik Rick Doblin hoorde vertellen over het effect van MDMA-therapie bij PTSS en trauma in de documentaire 'How to Change Your Mind', raakte dit me zo diep dat ik direct een sterk verlangen voelde om deze therapie te gaan aanbieden via mijn praktijk. Ik deed een therapiesessie mee met ervaren MDMA-therapeut Robert de Vos van Mindblowing.nl, waarna ik me nog meer gedreven voelde om zelf mensen in hun helingsreis te gaan begeleiden met de ondersteuning van MDMA. Om hier te komen heb ik de opleiding tot MDMA-therapeut gevolgd bij Jonathan Robinson, een expert met 40 jaar ervaring in dit vakgebied. Hij heeft verschillende boeken geschreven, was te gast bij diverse podcasts en heeft zelfs meerdere keren met Oprah gesproken. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om te leren van iemand met zoveel ervaring en expertise.

Pijn creëert nieuwe pijn, tenzij we patronen doorbreken
Pijn heeft de neiging om nieuwe pijn te creëren, zowel bij onszelf als bij anderen. Angst en pijn, vooral schaamte en schuld, staan echtheid, vrijheid en verbinding in de weg. Hoewel je niet verantwoordelijk bent voor de pijn en tekortkomingen in je leven, vind ik dat het onze taak is om de patronen die hierdoor zijn ontstaan aan te pakken en te doorbreken. Psychedelica hebben de kracht om patronen, overtuigingen en gedragingen snel bloot te leggen, waarvoor je anders jaren psychotherapie nodig zou hebben. Iedere ervaring nodigt op een zachte manier uit om totaal eerlijk tegen onszelf te zijn. Je kunt iets pas helen als je ergens bewust van bent. Wat ik zo mooi vind aan MDMA is dat het dit op een zachte, liefdevolle manier doet. Het is zacht voor je ziel. In plaats van me overweldigd of onderuit geschopt te voelen, was het alsof er een zachte landingsbaan voor me klaarlag toen ik zelf de sprong durfde te wagen en mijn onderbewustzijn en trauma's onder ogen durfde te zien.

Vrouwen als primaire doelgroep
Als therapeut heb ik ervoor gekozen om me met name te richten op vrouwen. Dit komt voort uit mijn eigen achtergrond, ervaring en begrip van de specifieke uitdagingen en behoeften die vrouwen kunnen ervaren. Ik wil vrouwen een ruimte bieden waarin ze zich gehoord, begrepen en ondersteund voelen. Door me specifiek op vrouwen te richten, kan ik me diepgaander verdiepen in de unieke ervaringen en vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Hoewel mijn focus primair gericht is op vrouwen, wil ik ook mannen de gelegenheid geven om contact op te nemen en de mogelijkheden voor een therapiesessie te bespreken of om iemand eventueel door te kunnen verwijzen naar een collega MDMA-therapeut.

Een liefdevolle en veilige omgeving
Als MDMA-therapeut creëer ik een liefdevolle en veilige omgeving waarin ik mensen uitnodig om open en eerlijk te zijn, zelfs als dat soms oncomfortabel kan zijn. Mijn passie, intuïtie en betrokkenheid staan centraal in mijn benadering. Diepe heling vereist nieuwsgierigheid en eerlijkheid. Het is belangrijk om zowel de goede als de moeilijke aspecten van onszelf te erkennen en te accepteren. Door jezelf te bevrijden van gevoelens van onwaardigheid, zelfkritiek, angst en pijn, kun je jezelf steeds veiliger en geliefder voelen, wat leidt tot een authentiek en vervuld leven.