Je bent niet kapot

 Je voelt je misschien gebroken, maar je bent niet kapot. Je verdriet, je pijn of je angst is geen teken dat je defect bent. Sterker nog: je vernietigende gevoelens, hoe naar ze ook zijn, zijn niet je vijand! Als een bloedirritante, oorverdovende wekker word je erdoor wakker geschud. Ram die wekker niet steeds op standje snooze. Probeer niet steeds de pijn die je voelt het zwijgen op te leggen en te verdoven op een destructieve manier. Luister daarentegen eens naar de boodschap die schuilt achter jouw angst, boosheid of verdriet. Zodra je de oorsprong van je pijn weet te ontdekken, kan je deze daadwerkelijk gaan overwinnen.

Wees nieuwsgierig naar je diepere behoeften. Is er een verandering in je leven nodig om je niet meer zo ellendig te voelen? Heb je anderen nodig? Heb je behoefte aan rust en tijd in de natuur? Aan een veiligere omgeving of de hoop op een veilige toekomst? Verlang je ernaar écht gezien of gehoord te worden?

Jouw gevoelens zijn richtingwijzers naar een leven met meer voldoening en vrede. Je kunt juist dóór jouw pijn de weg vinden in de richting van de dingen die je werkelijke behoeften vervullen. Het maken van verbinding met anderen en het hebben van intieme relaties is essentieel. Je hebt het nodig om alle schaamte los te laten en te kunnen praten over dat wat jou verdriet doet. Je hoeft er niet alleen voor te staan. We hebben elkaar nodig!

Bestel ons boek 'Daar praat je toch niet over' via deze link.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.