Wat kan ik verwachten van een therapiesessie met ondersteuning van MDMA (analogon)?

 

Nadat je je hebt aangemeld via e-mail, whatsapp of het contactformulier op deze website, neem ik telefonisch contact met je op. Ik vind het belangrijk om vooraf kennis met je te maken en jouw intentie en verwachtingen te bespreken, zodat ik alvast een globaal een beeld krijg van wie jij bent en wat je graag wilt bereiken. Wanneer we beiden merken dat er een klik is en we enthousiast zijn om samen te werken, plannen we een intakegesprek in. 

 

Intakegesprek

Voorafgaand aan de MDMA-therapie vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek bouwen we een vertrouwensband op tussen jou als cliënt en mij als therapeut. We bespreken uitgebreid de doelen en verwachtingen van de therapie aan de hand van een intakeformulier. Bovendien nemen we zorgvuldig je medische geschiedenis door om ervoor te zorgen dat de MDMA-therapie geschikt en veilig is voor jou. Tijdens het intakegesprek staat open communicatie centraal, zodat we een duidelijk begrip hebben van jouw behoeften, uitdagingen en doelstellingen. Ik zal aandachtig luisteren naar jouw verhaal en eventuele vragen of zorgen die je hebt beantwoorden. Samen zullen we de basis leggen voor een veilige en ondersteunende omgeving, waarin jij je vrij voelt om jezelf te uiten en waarin we kunnen werken aan jouw welzijn. We streven ernaar om samen een solide basis te leggen, zodat we met vertrouwen de volgende stappen kunnen zetten in jouw reis naar heling en persoonlijke groei.

 

Sessie | MDMA-analogon-therapie

Bij aankomst in de ochtend bij de praktijk bespreken we samen hoe de dag eruit zal zien. Ik, de therapeut, met wie je al kennis hebt gemaakt tijdens het intakegesprek, zal gedurende de hele sessie de nodige veiligheid en begeleiding bieden. Dit stelt jou in staat om je volledig over te geven aan de ervaring. Voor de gegeven MDMA-therapie wordt de dosering nauwkeurig bepaald en afgemeten. Ik hou je fysieke en mentale gezondheid voortdurend nauwkeurig in de gaten. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin je je comfortabel en ondersteund zal voelen. Na inname van het MDMA-analogon (in capsulevorm) duurt het ongeveer 30 tot 60 minuten voordat de effecten optreden. Vooraf bespreken we wat je prettig vindt om gedurende de inwerktijd te doen (voorbeelden zijn: fijne muziek luisteren, in stilte 'zijn' of samen ademhalingsoefeningen doen). Als het medicijn is ingewerkt kun je gevoelens van ontspanning en verhoogde empathie ervaren, wat je kan helpen je veiliger en comfortabeler te voelen wanneer we emotioneel beladen onderwerpen bespreken.

Over het algemeen duurt een sessie ongeveer vijf uur in totaal. Een essentieel aspect voor het effect van de therapie is dat de MDMA met een duidelijke intentie wordt ingenomen, die als leidraad dient voor de ervaring. Enkele voorbeelden van intenties kunnen zijn: "ik wil meer liefde voor mezelf ontwikkelen" of "ik wil een diepere vreugde in mijn leven ervaren". Door een weloverwogen intentie te formuleren, geef je richting aan het proces en vergroot je de kans op een betekenisvolle en transformerende ervaring. Samen zullen we werken aan het creëren van een omgeving waarin jouw intentie centraal staat en waarin je de ruimte hebt om innerlijke groei en heling te bevorderen. Tijdens de sessie zal ik je de veiligheid bieden om openlijk te praten over je emoties, herinneringen en gedachten. Daarnaast is er de mogelijkheid om te werken met verschillende therapievormen, zoals EFT-tapping, ademhalingstechnieken en lichaamswerk. Deze methoden kunnen ondersteunend zijn bij het verkennen en integreren van jouw ervaringen tijdens de sessie. Samen zullen we een holistische benadering hanteren om een diepere verbinding met jezelf te creëren.


Als therapeut werk ik niet met een vast protocol, maar laat ik me leiden door het unieke proces dat ontstaat en wat het medicijn MDMA (analogon) bij jou losmaakt. Ik geloof sterk in het creëren van een flexibele en aanpasbare benadering, waarbij jouw specifieke behoeften en reacties tijdens de therapie centraal staan. Door mij open te stellen voor het onvoorspelbare karakter van het MDMA-proces, kan ik beter inspelen op wat zich aandient en jouw therapie op maat afstemmen. Elke sessie kan anders zijn, omdat de effecten en ervaringen van MDMA voor elke persoon uniek zijn. Ik wil met name ruimte bieden aan de diepgaande inzichten, emoties en herinneringen die naar boven kunnen komen tijdens de sessie. Mijn flexibele aanpak stelt me in staat om zorgvuldig te reageren op wat zich tijdens de sessie ontvouwt en om jou de ondersteuning te bieden die je op dat moment nodig hebt. Het proces van MDMA-therapie is een unieke reis, en als jouw therapeut zal ik er zijn als gids om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens elke stap. 

Nazorg

Wanneer de effecten van het medicijn zijn uitgewerkt, zullen we de therapie rustig afronden. Het is belangrijk om een zachte overgang te creëren en de tijd te nemen om de ervaring te integreren voordat je weer terugkeert naar je dagelijks leven. Als de sessie ten einde is, zorg ik ervoor dat je voldoende tijd hebt om te ontspannen en jezelf te gronden voordat je vertrekt. We kunnen nog kort nabespreken en eventuele vragen of inzichten die naar voren zijn gekomen bespreken.

 

Terug naar huis

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na de therapiesessie op een veilige en comfortabele manier naar huis kunt gaan. Er zijn verschillende opties om weer veilig thuis te komen:

  • Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde metrostation is Maassluis Centrum (10 à 15 minuten lopen vanaf de praktijk) en er zijn busverbindingen beschikbaar (3 minuten lopen vanaf de praktijk). Zo nodig kan ik je informeren over de vertrektijden en routes.
  • Je laten ophalen: Als je iemand hebt die je kan ophalen na de sessie, zorg ik ervoor dat er voldoende tijd is om contact op te nemen met die persoon en de nodige afspraken te maken.
  • Taxi of Uber: Als je de voorkeur geeft aan een taxi of Uber, kan ik je helpen bij het regelen van een betrouwbare taxidienst. 


Het is belangrijk om na de therapiesessie goed voor jezelf te zorgen. Neem de tijd om te rusten, genoeg water te drinken en eventueel lichte voeding tot je te nemen. Het kan ook fijn zijn om een rustige en comfortabele omgeving te creëren waarin je kunt ontspannen en verder kunt reflecteren op de ervaring.

 

Integratiegesprekken

Na de gegeven therapie bestaat de mogelijkheid om integratiegesprekken te plannen. Deze gesprekken zijn bedoeld om de ervaring verder te verkennen, inzichten te verdiepen en ondersteuning te bieden bij het integreren van de verkregen inzichten en transformaties in je dagelijks leven. De integratiegesprekken kunnen zowel persoonlijk plaatsvinden, waarbij we elkaar weer ontmoeten in de praktijk, als via een online platform zoals Zoom. Tijdens deze integratiegesprekken zullen we de effecten en betekenis van de MDMA-therapie verder onderzoeken en bespreken hoe je de inzichten en veranderingen kunt toepassen in je dagelijkse leven. We kunnen ook werken aan eventuele uitdagingen die je tegenkomt bij het integratieproces en samen strategieën ontwikkelen om ermee om te gaan.